dinsdag 8 maart 2016

She's Always a Woman to Me


Vandaag is het opnieuw D-day.  Ik moet terug naar de reumatoloog in Antwerpen. We hebben veel te bespreken.  De afbouw met de cortisone verloopt niet van een leien dakje.  Dat hadden we ook verwacht. Een zware opstoot, meer ontstekingen, meer pijn, minder kracht, minder energie enz.  Hierdoor zijn mijn dagelijkse activiteiten een pak minder geworden. Niet dat ik anders zulke grote dingen doe hoor. Ik ben nu gewoon nog meer 'beperkt'.

Maar in mijn koppeke zit het nog altijd goed.  Daar ben ik absoluut niet beperkt haha. Mijn vechtlust is alleen maar aangesterkt. Ik moet er door...
We moeten nagaan wat er nog aan de hand is met mij. En dit kunnen we alleen maar door alles minder te 'onderdrukken'. Het is dus voor het goeie doel ;-).

She takes care of herself
and she never gives out, and she never gives in,
she just never changes her mind

Ik heb mijn verslag gemaakt voor de reumatoloog. Het is een omschrijving van de voorbije 3 maanden. Ik vind het enorm handig want de tijd tijdens de consultatie is beperkt. Ook de reumatoloog vindt dit een ideale manier van 'werken'. Ondertussen zijn er al enkele onderzoeken gebeurd. MRI scan, SPECT scan, biopsie, testen bij de neuroloog waarvan ik de namen niet kan onthouden haha. Alsook enkele bloedanalyses.  Aan de hand daarvan kan hij mijn therapie aanpassen.

Ik hoop van harte dat hij mijn pijn wat kan minderen. Want de laatste weken zijn al heel zwaar geweest. Ik heb ondertussen al verschillende pijnstillers uitgeprobeerd. Niet op mijn ééntje hé, om heel duidelijk te zijn. Ik deed dit onder supervisie en onder begeleiding van mijn huisarts.  Maar het is blijkbaar heel moeilijk om een 'match' te vinden. De ene pijnstillers verlichten wel maar zijn te zwaar voor mij, van de andere heb ik enorme nachtmerries en alle andere helpen me niet. De zoektocht gaat verder ;-). 

It brings out the best and the worst you can be

Vandaag is het internationale vrouwendag...
En ik luister al heel de morgen naar radio Nostalgie. Ik hoor hele mooie innemende getuigenissen van mensen die liedjes aanvragen. Vrouwen die vertellen hoe fier ze zijn om vrouw te zijn.  Mannen die aangrijpende liedjes aanvragen voor hun teerbeminde vrouw.  Er zijn zelfs schoonmoeders die verzoeken doen voor hun schoondochters haha.  Als dat niet mooi is.

Toen dacht ik: 'Welk liedje zou jij aanvragen Dintje?' 

Weet je door ziek te zijn is het vaak moeilijk om me nog op en top 'vrouw' te voelen. Ik bedoel hiermee...Het is niet evident om mee te draaien in een wereld die voor mij te snel gaat. Ik kan niet meer aan hetzelfde tempo meelopen zoals vele anderen.  Ik wil het wel maar het lukt niet...
Als mama kan ik de kinderen niet meer rondvoeren naar hun hobby's.  Als vriendin kan ik niet meer onbezorgd afspreken of uitgaan tot in de late uurtjes. Als dochter kan ik niet voor mijn ouders zorgen, het zijn zij die constant voor mij zorgen. En als partner ben ik vaak een hoopje zorgen...

Ziek zijn verandert je als mens 
maar diep vanbinnen ben je nog steeds dezelfde...

She only reveals 
what she wants you to see

Toen Ralph en ik op een avond gezellig samen aan het koken waren speelde er muziek in de woonkamer. Het volume was redelijk zacht dus ik kon niet goed horen welk liedje het was. Maar aan de enkele tonen die ik kon opvangen herkende ik plots de melodie. 
'She's always a woman to me' 
Ik hou enorm van dat liedje. Ik weet zelfs niet of Ralph dit weet...

Ralph gaf toen een stevige draai aan de volumeknop. En toen Billy Joel zong : 'She's always a Woman to Me' keek hij me diep in de ogen. Het was een mooi emotioneel stil moment maar het was alleszeggend...

Ziek zijn verandert je als mens...
Het tekent je lichaam, je verliest je haar en je gewicht schommelt.
Ook je gemoed is niet altijd opperbest en je zelfvertrouwen krijgt deuken.
Maar diep vanbinnen ben je nog steeds dezelfde vrouw of dezelfde man.
Het is vooral de liefde van anderen,
is het nu van je partner, je kinderen, je familie of vrienden,
die je zonlicht geven om opnieuw te kunnen groeien.

Today is good day to celebrate 
all the people who take care 
of their WoMAN <3


Lyrics: She's always a woman to me - Billy Joel 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten