dinsdag 10 januari 2017

Dream a Little Dream


Mijn hoofd is wat in 'panne' de laatste tijd...Vandaar dat mijn blogberichten minder frequent waren. Maar zoals ieder jaar schrijf ik wel graag iets om het jaar mee in te vliegen 🚀.

Dus hier ga ik dan...

'En wat zijn jullie voornemens voor het nieuwe jaar?'

Telkens als ik deze vraag hier thuis stel dan verschijnt er zo'n grote glimlach op hun gezicht. Ze kijken me dan aan met van die pretoogjes en ondertussen weet ik al wat ze denken...'Daar is mama weer met die vraag in het begin van het jaar' 😋

Af en toe eens stil staan doet deugd, vind ik. 
Te vaak zitten we in die automatische-piloot-modus. 
We zijn wel onderweg maar we weten niet meer naar wáár we gaan.

De invulling van de 'goeie-voornemens-vraag' is voor iedereen verschillend. 
Meer sporten, gezonder eten, minder piekeren, meer genieten, meer tijd maken voor...We zullen met andere woorden een beter versie van onszelf geven.
En dat is goed 👍.

Ik sta in ieder geval te popelen voor dit nieuwe jaar!
Het wordt beslist een beter jaar dan vorig jaar. 
Haha, hoeveel keer heb ik dat al gezegd. 
Blijven hopen 🍀 en the only way is up ⇧.
That's the spirit.

Ik heb me voorgenomen om nóg intenser te genieten van 'mijn opklaringen' want het helpt me om de 'rest' beter te dragen. 
Ik zal proberen opnieuw te starten met de revalidatie. Het vraagt me heel wat moed, geloof me. En misschien lukt het me niet. We zien wel. Ik wil het althans proberen. Want ik heb 'kracht' nodig om me minder zwak te voelen. 
So let's do this 👊. 
Wat nog? 
Meer durven, minder twijfelen en meer 'mij' zijnSpringen en dan zie ik het wel Dintje. Want ook ik heb nog dromen, ambities, dingen die ik graag zou willen doen. Maar het is niet zo evident, als je ziek bent, om lange termijn plannen te maken. Dat besef ik ondertussen. Al ben ik daar nogal koppig in 😝.

'Je moet groots dromen' hoor ik vaak. 
Maar moet het altijd zo groots zijn? 
Ik droom klein en dat is ook fijn. En het rijmt nog ook.

Want weet je, de ene dag is de andere niet. Soms ben ik redelijk 'ok' en op andere momenten ben ik te ziek om maar iets te doen. Flexibel zijn is ondertussen al één van mijn grootste troeven, voila si 😋. 
Ik neem het dag per dag en zo is het goed. En telkens als ik een stapje vooruit zet dan is het vooral in de richting dat ik wil. En ja, het is 1 stap vooruit en dan opnieuw 2 achteruit. Dat is zo, dat weet ik ondertussen. Het maakt het een pak uitdagender maar zo wordt het ook nooit saai hé.
Je kan de dingen altijd op 2 manieren bekijken 😝.
Mijn focus ligt vooral op die stap dat ik vooruit kan zetten. 
En ooit zet ik 3 stappen vooruit. 
Dat weet ik, dat voel ik. 
Het zit echt wel in die kleine dingen, weet je.

Het afgelopen jaar ben ik niet minder ziek geweest dan de voorbije jaren. 
Ook mijn pijn was niet minder, integendeel zelfs. 
En de onderzoeken en de doktersbezoeken waren opnieuw talrijk. 
Er waren ups en downs. Veel regen maar ook zonneschijn. Hevige stormen en daarna telkens opnieuw moedig opbouwen.
Maar weet je, ondanks de pijn en het ziek zijn, beleefde ik ook nog mooie momenten van intense vreugde ✨.

Deze week nog las ik in een boek dat het ene niet zonder het andere kan. 
Je ervaart vreugde intenser als je weet hoe veel pijn verdriet doet. Je voelt liefde van een warm nest beter als je weet hoe eenzaamheid aanvoelt. Je waardeert je gezondheid als je weet wat ziek zijn is. 

Als ik een dag minder pijn heb dan ben ik me daar zo bewust van. Ik kan er intens van genieten, het geeft me als het ware vleugels.
Als ik wat minder ziek ben dan ben ik daar dankbaar om omdat ik dan beter kan genieten van mensen, van dingen, van momenten. 
En als ik een echte goeie dag heb dan heb ik het grote lot gewonnen 🎉. Ik kan nauwelijks omschrijven met woorden hoe ik me dan voel 😝 maar het is onbetaalbaar.

Het moet allemaal zo groots niet zijn...

We hebben vorig jaar opnieuw afscheid moeten nemen van mensen die ons dierbaar zijn. Ook de muziekwereld kreeg rake klappen. David Bowie, Prince, George Michael...Ja, ik steek het niet onder stoelen of banken, ik was (en ben het nog steeds) fan 🎸🎤.

Maar het heeft me nogmaals doen stil staan dat niets voor altijd is. 

Dat we nog meer moeten genieten van mensen, van momenten, van vriendschap, van de 'kleine' dingen, van zoenen, van knuffels, van smaken, van geuren, van opklaringen, van uitdagingen, van overwinningen, van ieder stapje dat je vooruit zet, hoe klein en wonderlijk het ook moge wezen.

En dit wens ik jullie toe...

Het is niet tastbaar, het is ook niet betaalbaar.
Maar het is werkbaar en vooral voelbaar.

Ik wens jullie warmte, genegenheid, een schouder, innerlijke kracht, zonneschijn na een hevige regenbui, verse moed, nieuwe hoop en nog zoveel meer...

Graag wil ik jullie, mijn lieve familie, vrienden, collega's en blog-vrienden van harte bedanken voor jullie hartverwarmende steun. Want ook jullie zorgen voor de zonneschijn  op mijn bewolkte dagen. 

En dan nu : Stoppen met dromen en starten met doen 🚀! 

That's the spirit!


Ik wens jullie van harte 💝 het allerbeste toe in 2017
➼ Wil je geen berichten missen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief op www.wolfandthecity.blogspot.be of like mijn Facebook pagina 😉
Deel gerust, sharing is caring 😊. Bedankt voor je steun 💓.Lyrics: Dream a little dream for me2 opmerkingen: