vrijdag 15 juni 2018

It starts with me


‘It starts with me’, het zinnetje bleef de hele dag in mijn hoofd hangen. 

Gisteren hadden we een inspirerende meeting met de groep van de Patient Research Partners (PRP). Als ik aan mensen vertel dat ik een Patient Research Partner ben dan krijg al gauw de reactie: ‘Oh, jij bent dan een proefkonijn voor nieuwe medicatie 🐰?’ Wel dat is het dus helemaal niet haha. 

In 2014 volgde ik een opleiding als PRP bij ReumaNet vzw en sindsdien word ik ingezet in verschillende Europese congressen en werk ik mee in diverse werkgroepen 🌎

Een patient research partner is in de eerste plaats een patiënt die zijn of haar ervaring gebruikt als werkmiddel, als hele nuttige informatiebron. 
Wij zijn ervaringsdeskundigen en we gebruiken onze ervaring als patiënt om de wereld van patiënten te verbeteren. Als dit niet ferm is 😍?  
We zijn vooral ook evenwaardige partners in een team van artsen, wetenschappers en farmaceutische bedrijven. 

De stem van de patiënt wordt echt wel gehoord hoor 📣. Trust me 😉.

Ik ben vooral heel fier om een deel te mogen uitmaken van deze fantastische groep mensen. Toen we een korte uiteenzetting kregen van PRP’s uit de USA, Canada en Malta zat ik vol verwondering rond me te kijken. We hebben elk onze pijn, onze vermoeidheid en onze reumatische aandoening. 
Maar we hebben vooral allen dat vuur in ons, we zijn allen voor de vooruit. 
Wat een machtige energie is dat? 

‘It starts with me, it starts with us the patients’, and so it is. 

Het start bij de patiënt ☺️

Fijn weekend iedereen en veel liefs vanuit het EULAR congres in Amsterdam 😘.

Xxxx
Dintje 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten