vrijdag 3 augustus 2018

Help me Carry the Fire 🔥


'Ik heb 7 kilometer gelopen voor jou' stuurt mijn papa via sms. 
Hij is 68 jaar jong 🍃 en opnieuw gestart met lopen voor mijn project Run to Connect. Super toch?

Ik vind het de max dat hij dat doet en vooral dat hij het kan. 
Ook al blijft het voor mij telkens heel confronterend. 
Mijn wilskracht is er maar de spierkracht ontbreekt me nu.

Het zijn vooral de woorden 'voor jou', 'ik heb gelopen voor jou', die een stralende glimlach op mijn gezicht bezorgt. Want het is niet enkel voor mij dat hij bedoelt. Het is voor het project, voor de uitdaging, voor alle mensen met een reumatische aandoening.

I'll help you carry the load

Velen hebben er geen idee van wat ik allemaal moet doen om te kunnen lopen 😳. Waarmee ik allemaal rekening moet mee houden. Waartegen ik iedere keer moet vechten vóór, tijdens en na het lopen. 
Eerst een 'goeie' dag uitkiezen en dan niet al te veel piekeren of het wel zal lukken. Daarna de gebruikelijke vragen in mijn hoofd: 'Is mijn pijn niet te heftig vandaag? Zal de pijn achteraf te doen zijn? Zal ik het niet te veel bekopen? Ben ik al voldoende gerecupereerd van mijn vorige opstoot? Is er terug een opstoot op komst? Of is er nog opstootgevaar? Zullen mijn spieren het houden? Zal mijn hartslag opnieuw niet te hoog gaan deze keer?'

The things you put in your head
They will stay here forever

Ik kan je verzekeren als ik te veel blijf hangen met die vragen in mijn hoofd dat ik meestal niet eens vertrek. Het vraagt telkens een hele voorbereiding vóór het lopen, veel luisteren naar mijn lichaam tijdens het lopen en heel wat nazorg achteraf. Lang leve de tijgerbalsem 🎉🐯, als je me tegenkomt tijdens het lopen dan stink ik van een uur ver haha.

Misschien denk je nu, waarom doet ze het dan 🤔? 
Wel omdat ik het zo graag wil, omdat ik dat vuur in mijn hart heb waar naar ik er moet naar luisteren. Echt waar ❤️. 

Ik wil heel graag de 'Don't delay, Connect today' campaign' in de verf zetten, het zichtbaarheid geven. Ik wil meer bewustzijn creëren dat een vroege diagnose bij reumatische aandoeningen echt wel heel belangrijk is. 
Want weet je, ook veel kinderen 👩‍👧‍👦🧒🏼 hebben reuma. Een vroege diagnose zorgt voor minder schade en beter functioneren in het dagelijkse leven. 
Dus ja, ik wil er graag voor gaan 🚀.

Help me carry the light

Maar let op...
Ik ben naast een grote dromer, een optimist/idealist 
ook wel een hele grote realist 🤓.
Ik ken mijn beperkingen, ik voel het snel aan wat mogelijk is en wat niet. Ik word trouwens ook fantastisch opgevolgd door mijn huisarts 🥇. 
Het lopen wordt geen makkie, dat is een feit. Misschien haal ik niet eens de start 🏁 van de Ostend Night Run en moet ik vanaf de zijlijn deelnemen. 
Ik ben me daar heel bewust van. Trust me...

Maar weet je, het is door het vele vallen dat ik ondertussen al goed geleerd heb om opnieuw sterker te rijzen. Het lijkt misschien absurd dat ik het zo schrijf. Maar ik wil hiermee zeggen dat ik vaak moet omgaan met teleurstellingen, met ontgoochelingen, met het wel willen maar het niet kunnen. 
Maar daardoor ik vooral geleerd om er steeds het beste van te maken. 
No mud no lotus 𑁍.
That's the spirit 💪!

If I say look away
Bury your face in my shoulder
Think of a birthday

'Laat je licht door niets dimmen' las ik onlangs. 
Het gaf me een ongelofelijk boost en stof tot nadenken. 
Vaak laten we ons ontmoedigen door forse tegenwind en tegenslag. 
Of door opmerkingen van anderen of door je niet gesteund te voelen. 
Het dimt je licht...
Het doet je twijfelen aan wat je doet, aan wie bent en wat je wil. 
En misschien geef je hierdoor op wat je eigenlijk heel graag wil doen. 
Maar ook als het niet altijd gaat zoals je graag zou willen...
dan moet je andere manieren vinden om je 'licht' terug aan te sterken. 

It will light our way forever

'Ik heb 7 kilometer voor jou gelopen'. 
Ook mijn papa helpt het vuur🔥 mee dragen. Net zoals Ralph, Lenny, Lisa, Eddy, Katrientje, Wendy, Siegelinde, Valerie, Larah, Judy, Davy, Sophie, Nico, Mel, Nancy, Katrien, Kris, Patricia, Vanessa, Maaike, Fré, Nathasja, Catherine, Michel, Isabelle, Dominique, Eric, Philppe, Ruth'tje en nog zoveel meer lieverds. Alsook talrijke supporters aan de zijlijn 😍.
Dankbaar, LOVE YOU ALL ❤️.
Wil je ook meelopen of supporteren? Laat het mij aub weten via mail runtoconnect@gmail.com of via Messenger 😉 of op het evenement Run to Connect.
Help me carry the fire 🔥
We will keep it alight together

YES WE CAN ✌️

Fijn weekend iedereen 😘
xxxx
Dintje


The beautiful lyrics from 'No sound but the wind', the Editors 🎤🎶


Wil je verdere berichten van Wolf and the City lezen ? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief of like mijn Facebook pagina 😉. Bedankt voor je steun 💓.Geen opmerkingen:

Een reactie posten